Το Βερολίνο αναστέλλει την στρατιωτική αποστολή στο Μαλί γιατί προτιμά την Ρωσία

Η Γερμανία θέτει σε αναστολή «μέχρι νεωτέρας» την στρατιωτική αποστολή της στο δυτοκοαφρικανικό Μαλί

Η Γερμανία θέτει σε αναστολή «μέχρι νεωτέρας» την στρατιωτική αποστολή της στο δυτοκοαφρικανικό Μαλί, λόγω της απαγόρευσης υπερπτήσεων που επέβαλε εκ νέου η κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Άμυνας.

«Η κυβέρνηση του Μαλί έχει επανειλημμένα αρνηθεί τα δικαιώματα υπερπτήσεων της Bundeswehr, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η εναλλαγή των συμμετεχόντων στην αποστολή», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ‘Αρνε Κόλατς.

«Η Γερμανία παραμένει κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμμετέχει στη διεθνή ειρηνευτική αποστολή», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, για να διευκρινίσει: «Αυτό όμως έχει νόημα μόνο εάν υποστηρίζεται από την εκεί κυβέρνηση».

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής, Λατινικής Αμερικής, Εγγύς και Μέσης Ανατολής Κρίστιαν Μπακ επισκέφθηκε το Μαλί για διαπραγματεύσεις, στη διάρκεια των οποίων έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η αντικατάσταση των Γερμανών στρατιωτών θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον.

Αντίστοιχη διαβεβαίωση έλαβε και η υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ μόλις χθες, Πέμπτη, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό της Σάντιο Καμάρα, επισήμανε ο κ. Κόλατς.

Η Γερμανία συμμετέχει στην διεθνή ειρηνευτική αποστολή Minusma του ΟΗΕ από το 2013 και τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ανανέωση της εντολής έως τον Μάιο του 2023..

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV