Μυστήριο με την αποστολή του X-37B: Παραμένει σε τροχιά εδώ και δύο χρόνια

Αναλυτές συσχετίζουν την παραμονή του σε τροχιά με τα γεγονότα στην Ουκρανία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή του μη επανδρωμένο διαστημικού αεροσκάφους  X-37B της αμερικανικής Διοίκησης Διαστήματος   X-37 το οποίο βρίσκεται σε τροχιά εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό όχημα εκτοξεύθηκε για την 6η κατά σειρά αποστολή του OTV-6 (USSF 7) στις 17 Μαΐου του 2020 και έκτοτε παραμένει σε τροχιά για 773 ημέρες, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό για το τι ακριβώς κάνει.

Επίσημα το Χ-37 πραγματοποιεί πειράματα στο διάστημα, αλλά αυτό είναι μια πολύ γενική περιγραφή για τη φύση των «πειραμάτων» αυτών.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή ηταν η 4 όπου το Χ-37 είχε  παραμείνει σε τροχιά για 718 ημέρες.

Το διαστημικό σκάφος επιχειρεί υπό την διοίκηση  της Delta 9, μιας Μονάδας της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020.

«Το Delta 9 Detachment 1 επιβλέπει τις λειτουργίες του X-37B Orbital Test Vehicle, ενός πειραματικού προγράμματος σχεδιασμένου να επιδεικνύει τεχνολογίες για μια αξιόπιστη, επαναχρησιμοποιήσιμη, μη επανδρωμένη πλατφόρμα διαστημικών δοκιμών για τη Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ», δήλωσαν αξιωματούχοι της Space Force.

Σύμφωνα με αναφορές, ένα από τα πειράματα της τρέχουσας αποστολής περιλαμβάνει τη διερεύνηση της μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ενέργεια μικροκυμάτων ραδιοσυχνοτήτων και την ανάπτυξη του FalconSat-8 που θεωρείται ότι είναι ένας μικρός δορυφόρος.

Σε ερώτηση εάν η παρατεταμένη αποστολή του X-37 σχετίζεται με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV