Το BOXER της Krauss-Maffei Wegmann σε νέα έκδοση με ερπύστριες

Υπάρχει πρόβλεψη για ερπύστριες από ατσάλι ή καουτσούκ

Με διάφορα υποδείγματα να είναι ήδη διαθέσιμα, από το οβιδοβόλο RCH των 155 χλστ. μέχρι ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, κινητό σταθμό διοίκησης κα. το Boxer 8×8 της Krauss-Maffei Wegmann είναι ένα «πολυμορφικό» όχημα. Στην Eurosatory όμως παρουσιάστηκε και η έκδοσή του με ερπύστριες.

Το νέο Boxer διαθέτει έξι εδαφικούς τροχούς ανά πλευρά, κινητήρα στο αριστερό τμήμα ενώ η θέση του οδηγού βρίσκεται στο δεξιό. Ο κινητήρας είναι turbodiesel ισχύς 1.080 hp. Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης διαθέτει έξι σχέσεις εμπροσθοπορείας και έξι οπισθοπορείας.

Αναλόγως με την διαμόρφωση στο σκάφος μπορεί να βρίσκεται ή όχι και η θέση του αρχηγού πληρώματος. Υπάρχει πρόβλεψη για ερπύστριες από ατσάλι ή καουτσούκ. Το όχημα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 70 χ.α.ω. να ανέλθει κλίση 60ο, να διασχίσει τάφρο μήκους 2,5 μ. και υδάτινο εμπόδιο πλάτους 1,8 μ.

Το σκάφος έχει βάρος 28 τόνων, αλλά έχει αντοχή 45 τόνων κάτι που σημαίνει ότι οι 17 υπολειπόμενοι τόνοι μπορούν να αφορούν πύργο, όπλα ή ότι άλλο θελήσει ο αγοραστής. Στην Eurosatory το ερπυστριοφόρο Boxer παρουσιάστηκε με μη επανδρωμένο πύργο οπλισμένο με πυροβόλο 120 χλστ. 44 διαμετρημάτων.

Στο πλήρωμα περιλαμβάνεται και πυροβολητής ενώ το όχημα μπορεί να μεταφέρει και έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες. Το αυτόματο σύστημα γέμισης του πυροβόλου το τροφοδοτεί με 30 συνολικά βλήματα, ενώ το βεληνεκές του φτάνει τα 2.500 μ. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να προστεθούν άλλα 15 βλήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV