Χένρι Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Ο «γκουρού» της διπλωματίας επαναφέρει την Δύση στην τάξη

O Χένρι Α. Κίσινγκερ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο τρίμηνος πόλεμος.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Κίσινγκερ προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση να ξεχάσουν το σχέδιο τους για μία «ντροπιαστική ήττα» της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε αυτό θα επιδεινώσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρώπης.

Άλλωστε τα πεδία των μαχών δείχνουν πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί πλέον και ίσως δεν μπορούσε να γίνει ποτέ.

Αφού σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να θυμούνται τη σημασία της Ρωσίας για την Ευρώπη και να μην παρασυρθούν «από τη διάθεση της στιγμής», ο Κίσινγκερ πίεσε επίσης τη Δύση να αναγκάσει την Ουκρανία να αποδεχθεί τις διαπραγματεύσεις με ένα «status quo ante».

«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθούν ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα. Στην ιδανική περίπτωση, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο status quo ante», δήλωσε ο 98χρονος Κίσινγκερ.

«Η συνέχιση του πολέμου πέρα ​​από αυτό το σημείο δεν θα αφορούσε την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο εναντίον της ίδιας της Ρωσίας».

Ο Χένρι Κίσινγκερ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πραγματιστές διπλωμάτες.

Λέει αυτό που βλέπει και συνήθως βλέπει ψυχρά αυτό που γίνεται.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV