Τ.Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – «Θα πολεμήσω μαζί σας»

Σοκ προκάλεσαν, για αρκετούς λόγους, οι δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την πιθανότητα να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία. 

«Αν πρέπει να πάω στον πόλεμο, θα πάω με εσάς παιδιά», είπε σε Αμερικανούς την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η μάχη είναι μακριά από το να τελειώσει», είπε ο Τ.Μπάιντεν. «Αυτό είναι το νόημα: Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται για πολύ καιρό, όμως οι ΗΠΑ  θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού που μάχονται για την ελευθερίας τους». 

«Και παρεμπιπτόντως, εάν πρέπει να πάω στον πόλεμο θα πάω με εσάς παιδιά. Το εννοώ», πρόσθεσε.

Αυτές οι δηλώσεις του Τ.Μπάιντεν προκάλεσαν σοκ, καθώς μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους διέψευδε την πιθανότητα αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, τώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σταλθούν τελικά οι δυνάμεις των ΗΠΑ για να πολεμήσουν τη Ρωσία, κάτι που φυσικά θα οδηγούσε σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV