Μεγάλη συμφωνία ΗΠΑ-Αιγύπτου για προμήθεια 12 C-130J-30 & για SBS-48

Μεγάλη συμφωνία απόκτησης οπλικών συστημάτων εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αίγυπτο η οποία περιλαμβάνει 12 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων στρατιωτικών ραντάρ, «SBS-48».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η πιθανή συμφωνία όπλων με την Αίγυπτο έχει αξία 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 40 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες), τονίζοντας ότι είναι συνεπής με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «The Hill».

Η συμφωνία περιλαμβάνει 12 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J-30 Super Hercules αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων ή για την παροχή των απαραίτητων προμηθειών και υπηρεσιών υλικοτεχνικής υποστήριξης σε πολεμικές δυνάμεις οπουδήποτε χρειαστεί χάρη στη μεγάλη εμβέλεια του αεροσκάφους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα μοντέλο του αεροσκάφους C-130J παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αμυντικών Βιομηχανιών «EDEX 2021», την οποία φιλοξένησε η Αίγυπτος πριν από περίπου δύο μήνες.

Το αεροσκάφος μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθορισμένοι διάδρομοι και χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα συστήματα αεράμυνας που περιλαμβάνονται στη συμφωνία

Η συμφωνία περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας για την Αίγυπτο αξίας 355 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 5,5 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες), το αμερικανικό YΠΕΞ στο Twitter.

Στη συμφωνία υπάρχουν 3 συστήματα ραντάρ εδάφους SBS-48 και ο σχετικός εξοπλισμός τους.

Η εταιρεία «L-3 Harris Technologies» κατασκευάζει τα ραντάρ «SBS-48» με σύμβαση της Αιγύπτου, σύμφωνα με ειδική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Τα «SBS-48» χαρακτηρίζεται ως τρισδιάστατα ηλεκτρονικά ραντάρ σχεδιασμένα να υποστηρίζουν επίγειους σταθμούς ραντάρ με την ευρεία ικανότητά του να εντοπίζει εχθρικούς στόχους σε μεγάλη εμβέλεια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η εγκεκριμένη  αμυντική συμφωνία στην Αίγυπτο υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The Hill.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV