Υεμένη: Τουλάχιστον 82 νεκροί & 266 τραυματίες από την αεροπορική επιδρομή στη Σαάντα

Η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των θυμάτων της αεροπορικής επιδρομής σε φυλακή στην επαρχία Σαάντα της Υεμένης ξεπέρασε τους 80 νεκρούς.

«Η αεροπορική επιδρομή η οποία διεξήχθη από τη συμμαχία υπό διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας στη φυλακή στην πόλη Σαάντα της Υεμένης είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 82 άνθρωποι και να τραυματιστούν (άλλοι) 266», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η MSF προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη πιο βαρύς, αφού η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παρέμενε χθες σε εξέλιξη.

Η ΜΚΟ σημείωσε πως παρότι η συμμαχία υπό το Ριάντ διέψευσε ότι έβαλε στο στόχαστρο τη φυλακή, το προσωπικό της επιβεβαίωσε πως καταστράφηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό. Αρχικά, η MSF έκανε λόγο για κάπου 70 νεκρούς και πάνω από 130 τραυματίες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV