Τέξας: Τέλος στο θρίλερ με ομηρία σε συναγωγή - Νεκρός ο δράστης

Τέλος στο θρίλερ στη συναγωγή στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου ένοπλος κρατούσε τέσσερις ομήρους.

Οι τοπικές Αρχές ενημέρωσαν πως οι όμηροι, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας ραβίνος, αφέρθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι δράστης είναι νεκρός.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλειβιλ, Μάικλ Μίλερ, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο «ύποπτος έχει πεθάνει».

Εξήγησε πως μία ομάδα του FBI εισέβαλε στη συναγωγή και κατάφερε να διασώσει τους τρεις ομήρους που ήταν ακόμα μέσα.

Λίγο νωρίτερα ο δράστης είχε αφήσει έναν άνδρα ελεύθερο. Οι Αρχές ενημέρωσαν πως ήταν τραυματισμένος, ωστόσο δεν χρειάστηκε να λάβει ιατρική φροντίδα.

Και ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, διαβεβαίωσε πως τα θύματα είναι ζωντανά και ασφαλή.

Σημειώνεται πως πριν από την εισβολή, ένας διαπραγματευτής του FBI επιχείρησε να μεταπείσει τον δράστη να αφήσει ελεύθερους και τους άλλους ομήρους, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε.

Κατά πληροφορίες του ABC, ο άνδρας ισχυριζόταν πως ήταν ο αδελφός καταδικασθείσας για τρομοκρατία Ααφία Σιντίκι, μίας γυναίκας από το Πακιστάν η οποία φέρεται να έχει σχέση με την Αλ Κάιντα.

Απαιτούσε από τις Αρχές την απελευθέρωση της αδελφής του, η οποία έχει καταδικαστεί σε 86 χρόνο για τη δολοφονία Αμερικανικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV