Προς νέα κρίση των πυραύλων της Κούβας; - Η Μόσχα δεν το αποκλείει

Εν μέσω επικίνδυνης όξυνσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας η Μόσχα προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε ανάπτυξη δυνάμεων σε Βενεζουέλα και Κούβα φέροντας μνήμες από την κρίση των πυραύλων της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962, όταν ο κόσμος είχε  φτάσει στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δεν θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τίποτα σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης ρωσικής στρατιωτικής υποδομής σε Κούβα και Βενεζουέλα.

«Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα, ούτε θα αποκλείσω τίποτα», είπε ο Ryabkov στο RTVI.

Σημείωσε ότι η πιθανότητα τέτοιων επιλογών εξαρτάται από την απάντηση της Ουάσιγκτον στις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είχε ήδη περιγράψει τι μπορεί να κάνει το ρωσικό Ναυτικό εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προκαλούν τη Μόσχα, αλλά δήλωσε επίσης ότι θα ήταν προτιμότερη μια διπλωματική λύση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV