Προπολεμικό μοιάζει το κλίμα λίγο πριν την επικοινωνία Πούτιν-Μπάιντεν

Στο πλαίσιο της σημερινής πολυαναμενόμενης βιντεοκλήσης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λευκός Οίκος έδωσε χθες το στίγμα του: εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλλουν οικονομικά μέτρα και να ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην ανατολική Ευρώπη, χωρίς όμως να φτάσουν μέχρι την άμεση στρατιωτική απάντηση.

‘Ενας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε στους δημοσιογράφους τα μέτρα που οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ενεργοποιήσουν: «Εάν κινηθεί ο Πούτιν, θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους συμμάχους μας» στην ανατολική Ευρώπη για «περισσότερους στρατιώτες, δυνατότητες και ασκήσεις» και «οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν θετικά», είπε η πηγή αυτή.

Ο αξιωματούχος άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν εξετάζεται προς το παρόν μια άμεση στρατιωτική απάντηση εκ μέρους των ΗΠΑ, στην περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον φαίνεται ότι προκρίνει, εάν υπάρξει εισβολή στην Ουκρανία, έναν «συνδυασμό» πολλών στοιχείων: τη στήριξη του ουκρανικού στρατού, την επιβολή ισχυρών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και «την ουσιαστική αύξηση της στήριξης και των δυνατοτήτων των συμμάχων μας στους κόλπους του NATO», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV