Βοσνία: Συνελήφθησαν εννέα Σέρβοι για πιθανά εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο του 1992

Εννέα Σέρβοι, πρώην μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας Σέρπσκα, συνελήφθησαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με την υποψία ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά Βόσνιων και Κροατών υπηκόων το 1992 στην περιοχή Μποσάνσκι Νόβι, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Sitel.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έρευνας και Προστασίας (SIPA), όλοι οι συλληφθέντες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή  Μποσάνσκι Νόβι και στα περίχωρά της και κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η SIPA σημειώνει ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν για πολλαπλούς φόνους και παράνομες συλλήψεις, καθώς και για εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων στο στρατόπεδο Όγκνεν Ντομ, το οποίο διοικούσε η στρατιωτική αστυνομία.

Φυσικά προκύπτει το ερώτημα αν προχωρά το βοσνιακό κράτος σε παρόμοιες συλλήψεις Βόσνιων μουσουλμάνων που αποδεδειγμένα εξόντωσαν χιλιάδες Σέρβους αμάχους.

Οι συλλήψεις αυτές θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη κρίση μεταξύ των Σερβοβόσνιων και του ομοσπονδιακού κράτους της Βοσνίας.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV