Άμεση απάντηση της Μόσχας στις απειλές των ΗΠΑ: Ασκήσεις στο σύνολο των ουκρανικών συνόρων

H Mόσχα έδωσε άμεση απάντηση στις αμερικανικές απειλές περί βαρύτατων οικονομικών κυρώσεων σε περίπτωση που «χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της εναντίον της Ουκρανίας» και κήρυξε την έναρξη μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων στο σύνολο της ουκρανικής συνοριογραμμής (συμπεριλαμβανομέων και των συνόρων με την Κριμαία).

Σε πανηγυρική εκδήλωση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιουνούς- Μπεκ Γιεβκούροφ, έδωσε εντολή για την έναρξη τους ενώ όπως αναφέρει το ΓραφείοΤύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 30 πεδία εκπαίδευσης στις περιοχές του Ροστόφ, του Αστραχάν και του Βόλγκογκραντ, στο Κουμπάν, στην επικράτεια της Σταυρούπολης, στην Κριμαία και στον Βόρειο Καύκασο. 

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι θα εμπλακούν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στον Νότιο Καύκασο. 

Εκτός από τους στρατιωτικούς στις μονάδες αεράμυνας, περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες από μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού άλλων στρατιωτικών Διευθύνσεων συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Το ΓραφείοΤύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε την έναρξη της άσκησης

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, έδωσε συνέντευξη στους Military Times στις 21 Νοεμβρίου, στην οποία δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου 2022. 

Η επίθεση θα διεξαχθεί από το έδαφος της Λευκορωσίας, την Κριμαία και από τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την ουκρανική ‘pravda’, στις 30 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ανταποκριθεί στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ιδίως για να αντιταχθεί στην ένταξη της Ουκρανίας. Ζήτησε νομικές εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα προσκληθεί στο ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση στην Ουκρανία κρέμεται από μία «κλωστή» με τους Αμερικανούς από πίσω να την ωθούν σε κλιμάκωση, προφανώς γιατί θέλουν να προκαλέσουν μία αντίδραση της Μόσχας.

Ίσως γιατί θεωρούν πως η Μόσχα δεν θα τολμήσει να προχωρήσει σε έναν παλαιότερο γεωπολιτικό σχεδιασμός που αποσκοπεί στην προσάρτηση των ρωσόφωνων ουκρανικών περιοχών από το Χάρκοβο μέχρι την Οδησσό με στόχο την ένωση όλων των εδαφών μέχρι και την ρωσόφωνη Υπερδνειστερία.

Κάτι τέτοιο θα απέκοπτε εντελώς τη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα από το ΝΑΤΟ ενώ οι ρωσικές δυνάμεις θα βρίσκονταν πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία, κάτι που στην Μόσχα θα το ήθελαν πολύ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV