Σ.Λαβρόφ: «Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εξοπλισμό στα σύνορα με τη Ρωσία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε σήμερα Τρίτη πως το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εξοπλισμό στα σύνορα με τη χώρα του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, δεν μπόρεσε να αποκλείσει την πιθανότητα το Κίεβο να προχωρήσει σε κάποιου είδους «στρατιωτικό εγχείρημα», κάτι που θα αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε για αυτό στις 18 Νοεμβρίου. Επεσήμανε πως δεν χρειαζόμαστε συγκρούσεις, αλλά εάν η Δύση δεν μπορεί να συγκρατήσει την Ουκρανία, αλλά, αντίθετα, την ενθαρρύνει, φυσικά θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε πως «η Δύση προκαλεί την Ουκρανία, και όχι μόνο την Ουκρανία, να προχωρήσει σε αντι-ρωσικές κινήσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε και την ελπίδα του το Κίεβο να «μην ακολουθήσει το μονοπάτι του Μιχαήλ Σαακασβίλι τον Αύγουστο του 2008».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα για «σοβαρές επιπτώσεις» σε περίπτωση «ρωσικής εχθρικότητας» στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV