Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2 είναι παράνομες»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε σήμερα Πέμπτη πως οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2 είναι παράνομες και μοιάζουν με «εμμονή».

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση σε εταιρείες που συνδέονται με το Nord Stream 2 παραπέμπουν σε μία εκδήλωση πραγματικής εμμονής» δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Όπως πρόσθεσε η Ζαχάροβα, «τα επιχειρήματα σχετικά με τον αποκλειστικά εμπορικό χαρακτήρα αυτού του έργου, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό για τον σταθερό εφοδιασμό ενέργειας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, είναι γνωστά, τα έχουμε παρουσιάσει τακτικά».

Χθες η Ζαχάροβα δήλωσε πως η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της και την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών.

«Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της την ημέρα... Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών εκτός της ηπείρου της, περιγράφοντας πόση και τι είδους ενέργειας χρειάζεται κάποιος, ποιοι αγωγοί είναι καλοί και ποιοι όχι, τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2» έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram, επισυνάπτοντας βίντεο που δείχνει την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ να μην μπορεί να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσα βαρέλια πετρελαίου καταναλώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε η Ζαχάροβα, οι ΗΠΑ δεν έχουν πλήρη αντίληψη για το τι συμβαίνει στη χώρα τους, ενώ ταυτόχρονα «αναλαμβάνουν να ξαναφτιάξουν ολόκληρο τον κόσμο».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV