Ουάσινγκτον για «Ανοιχτά Βαλκάνια»: Τρία κράτη δεν αρκούν

Ο Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη τηλεδιάσκεψη «Ανοιχτά Βαλκάνια», εξέφρασε αμφιβολίες για αυτήν την πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι δεν θα λειτουργήσει χωρίς τη μακροπρόθεσμη εμπλοκή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Επιπλέον, είναι σημαντικό αυτές οι τρεις χώρες που ξεκίνησαν τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» να παραμείνουν ανοιχτές και να συνομιλήσουν στενά με τους άλλους τρεις εταίρους που παραμένουν δύσπιστοι», είπε ο Εσκομπάρ.

Σύμφωνα με τον Εσκομπάρ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν περιφερειακές πρωτοβουλίες, εάν δεν εμποδίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά στα ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’ θα προτιμούσαν να συμμετέχουν και τα έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε αυτή την πορεία, να επιτύχετε διεθνή πρότυπα, να συνεργαστούμε με την Ευρώπη, να διασφαλίσουμε ότι αυτή η περιοχή θα γίνει μια από τις πιο σημαντικές οικονομίες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Εσκομπάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV