Το ΝΑΤΟ θέλει να σταθμεύουν στην Ευρώπη 450 F-35 μέχρι το 2030

Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν 450 F-35 Joint Strike Fighters σταθμευμένα στην Ευρώπη έως το 2030 για να μπορούν να απειλούν την Ρωσία με πυρηνικά πλήγματα βαθιά στην ενδοχώρα της.

Ο στρατηγός Τοντ Γούολτερς, ο οποίος είναι  ο ανώτατος διοικητής των συμμάχων του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη, είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ατλαντικό Συμβούλιο, ότι ο συνασπισμός συνεχίζει να χτίζει την ικανότητα του μαχητικού πέμπτης γενιάς.

"Αυτή είναι μια τεράστια ικανότητα", είπε ο Wolters. «Και αν ήμουν πιθανός εχθρός ενάντια στο ΝΑΤΟ ή την Ευρώπη, δεν θα ήθελα να το ακούσω». Η ελπίδα του Wolters για έναν στόλο 450 F-35 σε ολόκληρη την Ευρώπη την επόμενη δεκαετία, θα ήταν μια αξιοσημείωτη αύξηση από τα σημερινά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κατασκευαστή Lockheed Martin και άλλες δημόσιες δηλώσεις, τουλάχιστον 49 αεροσκάφη F-35 έχουν παραδοθεί σε συμμάχους, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Δανία, με δεκάδες άλλα στο δρόμο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV