Ιλίρ Μέτα: «Με υποκλέπτουν ξένες και εγχώριες υπηρεσίες ασφαλείας»

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα λέει ότι έχει πέσει θύμα υποκλοπών από εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Τις δηλώσεις  αυτές έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ως απάντηση στην αναβολή των τοπικών εκλογών της 13ης Οκτωβρίου, τις οποίες είχε προγραμματίσει προηγουμένως για τις 30 Ιουνίου, λέγοντας ότι είπε στον πρώην πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου Γκράμοζ Ρούτσι «μόνο τα βασικά επειδή, το τηλέφωνό μου  υποκλέπτονταν».. .

Ο Μέτα είπε ακόμη ότι παρόλο ότι το γνώριζε δεν έκανε τίποτε αφού δεν υπήρχε τίποτα να κρύψει αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ήμουν σε αεροπλάνο όταν τηλεφώνησα στον Ρούτσι να ακυρώσει τις τοπικές εκλογές στις 30 Ιουνίου. Δεν είχα χρόνο για συνάντηση ηγεσίας με τα κόμματα και σκέφτηκα να μιλήσω μόνο με τον Ρούτσι. Φυσικά, δεν του τα είπα όλα γιατί το τηλέφωνό μου υποκλέπτονταν από όλους, εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. «Είμαι περήφανος που δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Μέτα στη Syri. Tv.

Μίλησε για σχέσεις με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, όταν ήταν αρχηγός του Κινήματος για τη Σοσιαλιστική Ενσωμάτωση, όταν εξασφάλισε τη νίκη των Δημοκρατικών, το 2005 και το 2009.

«Έχω σχέση με το Δημοκρατικό Κόμμα- PD,  γιατί είμαι ένας από τους πρώτους 30 μαθητές του κινήματος του Δεκέμβρη, αλλά δεν έχω καμία υποχρέωση να φέρω το PD στην εξουσία αν δεν το θέλει.

  Ο Ιλίρ Μέτα  δήλωσε ότι δεν έχει υποχρέωση να φέρνει πάντα το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία.

  «Δεν έχω την ευθύνη να αντιμετωπίσω τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος», είπε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV