Ν.Πεσκόφ: «Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν»

«Η Ρωσία δεν κάνει κανένα επιθετικό σχέδιο»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε κανέναν και δεν κάνει επιθετικά σχέδια.

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν. Η Ρωσία δεν κάνει κανένα επιθετικό σχέδιο. Και είναι εντελώς λάθος να πούμε το αντίθετο. Επίσης είναι εντελώς λάθος να συσχετίζουμε οποιεσδήποτε κινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της χώρας μας με τέτοια σχέδια. Αυτό δεν είναι αλήθεια» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε δύο πλοία και μία εταιρεία που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, η Ρωσία καταδικάζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ και τις θεωρεί συνέχεια της πολιτικής κυρώσεων της Ουάσιγκτον.

«Οι κυρώσεις εναντίον του Nord Stream είναι η συνέχεια αυτής της πολιτικής κυρώσεων, την οποία η Ουάσιγκτον αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει... Φυσικά, αυτό είναι κάτι στο οποίο έχουμε αρνητική στάση. Αλλά και πάλι, θεωρούμε πως αυτό είναι παράνομο και λάθος» τόνισε έπειτα ο Πεσκόφ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV