Οι Χούθι χτύπησαν το διυλιστήριο στην Τζέντα χρησιμοποιώντας 14 drone!

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Υεμένη μεταξύ των δυνάμεων του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και των Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σάρι, ανακοίνωσε ότι οι Χούθι πραγματοποίησαν επιθέσεις στο διυλιστήριο στη Τζέντα που ανήκει στην εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco και σε στρατιωτικούς στόχους στο Ριάντ, Τζέντα, Άμπχα, Τζιζάν και Νατζράν με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Σημειώνοντας ότι 14 UAV χρησιμοποιήθηκαν στις εν λόγω επιθέσεις , ο Σάρι ισχυρίστηκε ότι έπληξαν την αεροπορική βάση «Βασιλιάς Χαλίντι» και το διεθνές αεροδρόμιο ‘Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ανακοίνωση από την Σαουδική Αραβία

Στην ανακοίνωση του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρεται ότι 13 στόχοι χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Υεμένη και ότι οι αποθήκες όπλων, τα συστήματα αεράμυνας και τα συστήματα επικοινωνίας μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στις πόλεις  Σάνα, Σααντά και Μαρίμπ καταστράφηκαν στην επιχείρηση.

Από την άλλη πλευρά, οι Χούθι έχουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σάνα και ορισμένων περιοχών στην Υεμένη από τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Υεμένης εναντίον των Χούθι από τον Μάρτιο του 2015.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV