Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Λευκορωσία

Η Πολωνία αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών της στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε περίπου 10.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακόψει την αύξηση της μετανάστευσης, για την οποία κατηγορεί το Μινσκ.

Εκατοντάδες άνθρωποι από μέρη όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Αφρική προσπαθούν να διασχίσουν παράτυπα τα σύνορα κάθε μέρα και η Πολωνία έχει ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή, αγνοώντας την κριτική ότι συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους μετανάστες.

«Αυξάνουμε τον αριθμό των στρατιωτών που βοηθούν τη συνοριοφυλακή κατά 2.500», ανέφερε ο Μάριους Μπλάζτσακ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Σύντομα περίπου 10.000 στρατιώτες από τη 12η, την 16η και την 18η μεραρχία θα επιβλέπουν την ασφάλεια των συνόρων». Η συνοριοφυλακή είπε ότι το σαββατοκύριακο ομάδες περίπου 60 ή 70 μεταναστών προσπάθησαν δύο φορές να διασχίσουν τα σύνορα και δύο Πολωνοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV