Το Ισραήλ δολοφόνησε πρώην βουλευτή της Συρίας

Η δολοφονία φέρεται να έλαβε χώρα σε συριακό χωριό στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, με το Ισραήλ ωστόσο να αρνείται να σχολιάσει το περιστατικό.

Το SANA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, πρόσθεσε ότι ο Μιντχάτ σκοτώθηκε από πυροβολισμούς, αν και δεν ήταν σαφές αν πυροβολήθηκε από τα σύνορα ή από αεροσκάφος. Οι ντόπιοι ανέφεραν επίσης έντονη παρουσία ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Μάινταλ Σαμς το Σάββατο.

Ο Μιντχάτ, 54 ετών, θεωρήθηκε από το Ισραήλ ιρανική επαφή στα Υψίπεδα του Συριακού Γκολάν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το 1985 για συνωμοσία εναντίον του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν. Μετά την αποφυλάκισή του, επέστρεψε στη Συρία, όπου υπηρέτησε ως μέλος του κοινοβουλίου μέχρι το 2005. Στη συνέχεια διορίστηκε στο σχετικό χαρτοφυλάκιο για το Γκολάν από τον προεδρο της Συρία, Μπασάρ Άσαντ.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, δύο μαχητές υποστηριζόμενοι από το Ιράν σκοτώθηκαν μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στόχους της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης της Συρίας κοντά στη Χομς, όπως ανέφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο επιτροπή παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV