Κλάπηκαν εκτοξευτές ρουκετών και αντιαρματικοί πύραυλοι στα Σκόπια

Eκτοξευτές ρουκετών και αντιαρματικοί πύραυλοι κλάπηκαν από το πρώην εργοστάσιο Eurocomposite στο Πρίλεπ, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Telma, σημαίνοντας συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή αλλά και στην Ελλάδα.

Αυτό επιβεβαίωσαν και οι εργαζόμενοι που μετά την κλοπή απευθύνθηκαν στους δημοσιογράφους μπροστά στο εργοστάσιο που δεν δουλεύει πάνω από δύο χρόνια.

Εξήγησαν ότι τα κλεμμένα όπλα χρησιμοποιούνται για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων. Η Telma TV αναφέρει ότι υπάρχει υποψία ότι οι κλοπές που έγιναν από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν από τη διεύθυνση, και υπάρχει το ενδεχόμενο παράνομου εμπορίου όπλων και πυρομαχικών.

Πριν από την κλοπή, κανείς δεν φρουρούσε το εργοστάσιο, το οποίο είναι άδειο, αλλά αφού λεηλατήθηκε μέρος του οπλοστασίου, στάλθηκε αστυνομική προστασία.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Eurocomposite κατέβηκαν πολλές φορές σε απεργία, απαιτώντας την καταβολή των μισθών και των εισφορών, ενώ έγινε γνωστό ότι από αυτό το εργοστάσιο εξάγονταν όπλα στη Σερβία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV