Άσκηση «Green Bridge»: 'Ελληνες και Βούλγαροι πέταξαν μαζί

Συνάσκηση ελληνικών F-16 με βουλγαρικά Mig-29

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση «Green Bridge» με δύο αεροσκάφη F-16 της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης και ένα C-27J της 354 Μοίρας της 112 Πτέρυγας Μάχης. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, η άσκηση διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Η βουλγαρική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με δύο αεροσκάφη MIG-29. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας αστυνόμευσης εντός των FIR Αθήνας και Σόφιας με σκοπό τη συνεκπαίδευση των πληρωμάτων αέρος και του προσωπικού του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου των δύο χωρών.

Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων τους, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως παράγοντας διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV