Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σε θάνατο 4 απαγωγείς & κρέμασαν τα πτώματά τους σε κοινή θέα

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, κρέμασαν σε κοινή θέα τα πτώματα τεσσάρων ανδρών.

Το μακάβριο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, με τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο να αναφέρει σήμερα πως πρόκειται για τα πτώματα τεσσάρων φερόμενων απαγωγέων, τους οποίους, αφού τους σκότωσαν μαχητές Ταλιμπάν, κατόπιν τούς κρέμασαν σε δημόσιο χώρο, ως μέσο αποτροπής.

Ο Σερ Άχμαντ Αμάρ, αναπληρωτής κυβερνήτης της Χεράτ, είπε πως οι 4 τους είχαν απαγάγει έναν ντόπιο επιχειρηματία και τον γιο του και σκόπευαν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολίες που είχαν στήσει σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης.

 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν όλοι οι απαγωγείς, ενώ τραυματίστηκε ένας στρατιώτης των Ταλιμπάν. «Έφεραν τα πτώματά τους στην κεντρική πλατεία και τα κρέμασαν στην πόλη ως ένα μάθημα προς άλλους απαγωγείς», περιέγραψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους.

Κάτοικος της Χεράτ που είχε βγει για ψώνια κοντά στην πλατεία Μοστοφιάτ, είπε πως άκουσε από ένα μεγάφωνο μια ανακοίνωση, με την οποία ζητείτο η προσοχή των πολιτών. «Όταν πήγα κοντύτερα, είδα πως είχαν μεταφέρει ένα πτώμα με ένα φορτηγάκι, κατόπιν το κρέμασαν από έναν γερανό», αφηγήθηκε.

«Αυτή είναι η τιμωρία»

Βίντεο όπου διακρίνεται ένα πτώμα να κρέμεται από τον γερανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται και ένα σημείωμα που κάρφωσε κάποιος στο στήθος του νεκρού, το οποίο γράφει «Αυτή είναι η τιμωρία για την απαγωγή».

Στο βίντεο, μάλιστα, διακρίνονται και άλλα πτώματα μέσα στο φορτηγάκι, τα οποία, σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρεμάστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Πάντως, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press και δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, μουλάς Νοορούντιν Τουράμπι, προειδοποίησε πως η οργάνωση θα επαναφέρει τιμωρίες, όπως εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς για να αποτρέπουν τη διάπραξη εγκλημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV