Πυρομαχικά προστασίας 3vd35 από έξυπνα όπλα αποκτούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Πυρομαχικά προστασίας 3vd35 (aerosol ammunition) από έξυπνα όπλα, ανέπτυξε, για τον ρωσικό στρατό, η ρωσική TSNIITOCHMASH μέλος του ομίλου της Rostec. Τα νέα πυρομαχικά θα παρέχουν προστασία από κατευθυνόμενα με λέιζερ, με οπτική ή με θερμική καθοδήγηση έξυπνα όπλα.

Όταν εμφανιστεί απειλή το πυρομαχικό προστασίας 3VD35 θα εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση του εχθρικού βλήματος δημιουργώντας ένα “πέπλο φυσαλίδων” που θα παραπλανά το “έξυπνο όπλο”.

Τα πυρομαχικά προστασίας θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα αρμάτων και θωρακισμένων οχημάτων στο ευαίσθητο άνω ημισφαίριο.

Το πυρομαχικό θα παρέχει προστασία και έναντι loitering ammunition και από αντιαρματικούς πυραύλους 3ης γενιάς, των αμερικανικών Javelin, που διαθέτει και η Ουκρανία, περιλαμβανομένων. Το πυρομαχικό προστασίας έχει διαμέτρημα 76 χλστ. μήκος 29 εκ. και βάρος 1,8 κιλών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες +/- 50 βαθμών Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV