Οι Ισραηλινοί τοποθετούν τα αντιαεροπορικά συστήματα Barak-MX στις κορβέτες Saar-6

Την στιγμή που στην Ελλάδα αναρωτιόμαστε τι αντιαεροπορική προστασία θα έχουν οι ελληνικές φρεγάτες όταν αυτές επιλεχθούν, η ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης των αντιαεροπορικών συστημάτων Barak-MX στις νέες κορβέτες Saar-6 του ισραηλινού Ναυτικού.

Η έκδοση Barak MX είναι σπονδυλωτής σχεδίασης (τόσο σε επίπεδο βλημάτων όσο και σε επίπεδο αισθητήρων) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο έδαφος όσο και επί πλοίου. Το Barak-MX είναι πλήρως δικτυοκεντρικό, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα με πληροφορίες και δεδομένου που συλλέγουν οι αισθητήρες του και επεξεργάζονται τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου.

Ως προς τα βλήματα, το Barak-MX μπορεί να εξοπλιστεί με τρία διαφορετικά αντιαεροπορικά βλήματα: Ένα για το μικρό βεληνεκές (0-35 χιλιόμετρα), ένα για το μέσο βεληνεκές (35-70 χιλιόμετρα) και ένα για το μεγάλο βεληνεκές (70-100 χιλιόμετρα).

Οι Saar-6 έλκουν την καταγωγή τους από τις γερμανικές κορβέτες κλάσης «Braunschweig» (K-130), αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να ενσωματώνουν ισραηλινής προέλευσης συστήματα και οπλισμό.

Έχουν εκτόπισμα 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα. Επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια 4.000 ναυτικά μίλια (7.408 χιλιόμετρα). Ο κύριος αισθητήρας του πλοίου είναι το ραντάρ πολλαπλού ρόλου EL/M-2248 MF-STAR τεχνολογίας AESA μέγιστου βεληνεκούς 250+ χιλιομέτρων.

Το πλοίο ενσωματώνει 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Barak, 16 βλήματα κατά πλοίων Gabriel V μέγιστου βεληνεκούς περί των 200 χιλιομέτρων, σύστημα C-Dome (Iron Dome), με 40 βλήματα Tamir μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, ένα κύριο πυροβόλο OTO Melara των 76 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενους πύργους Typhoon, δύο εκτοξευτές τορπιλών των 324 χιλιοστών και ελικόπτερο S-70 Sea Hawk.

Και εμείς ακόμα προβληματιζόμαστε για το αν θα αγοράσουμε τις MMSC...

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV