Ο Κιμ συνεχίζει να "πυροβολεί": Εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους από το εσωτερικό της χώρας προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας αναλύουν προσεκτικά τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας σημείωσε πως εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επιτυχή εκτόξευση, τότε αυτό θα αποτελούσε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Όταν πλέον επιβεβαιώθηκε η εκτόξευση πήρε θέση και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ο οποίος προχώρησε την ίδια επισήμανση.

Αυτή είναι η δεύτερη τέτοια κίνηση εντός μερικών ημερών. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ενημέρωσε στις 13 Σεπτεμβρίου πως η Πιονγκγιάνγκ είχε προχωρήσει σε «επιτυχημένη δοκιμή» ενός πυραύλου κρουζ.

Ειδικοί σχετικά με τη Βόρεια Κορέα σημείωσαν πως προχώρησε σε μία σειρά από δοκιμές, πτητικές και ελέγχου. Οι εν λόγω πύραυλοι της χώρας έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στόχους που είναι ακόμη και σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV