Κάποια (άγνωστη) ασιατική χώρα αγόρασε ανθυποβρυχιακά συστήματα από την Elbit

Έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ισραηλινή Elbit Systems ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 56 εκ. δολαρίων με άγνωστη ασιατική χώρα για την πώληση ανθυποβρυχιακών σκαφών drones Seagull και σόναρ Towed Reelable Active-Passive Sonar (TRAPS).

Τα σόναρ θα εξοπλίσουν κορβέτες του ναυτικού της άγνωστης χώρας πελάτη.

Το USV Seagull θα διαθέτει σόναρ Helicopter/Ship Long-Range Active Sonars (HELRAS) και θα φέρει την αυτόνομη ηλεκτρονική σουίτα της ισραηλινής εταιρείας για διεύθυνση μάχης, και δορυφορική επικοινωνία. Το σόναρ TRAPS μπορεί να εντοπίσει υποβρύχια, μικρο-υποβρύχια, σκάφη επιφανείας και τορπίλες.

Το Seagull είναι ένα σκάφος drone πολλαπλού ρόλου. Μπορεί αναλάβει αποστολές ανθυποβρυχιακές, αντιναρκικού πολέμου, αναγνώρισης/επιτήρησης. Έχει μήκος 12 μ. Μπορεί να επιχειρεί ελεγχόμενο από την ξηρά ή από μητρικό πλοίο ακόμα και με δύσκολο καιρό.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV