Ρώσος διπλωμάτης: «Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται σε ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης»

Ο Yuri Pilipson, ο διευθυντής του τέταρτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε την πρόσφατη άσκηση του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχθούν πως η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται από περιοχή ειρήνης και καλής γειτονίας σε μία ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Είναι απολύτως φανερό πως τέτοιου είδους ασκήσεις προκαλούν συγκρούσεις, αντί να τις αποτρέπουν» είπε ο Pilipson, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Η Ρωσία θα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια, με τη βοήθεια διπλωματικών και άλλων εργαλείων, είπε ο ίδιος.

«Έχουμε, επανειλημμένα, προειδοποιήσει πως η κλιμάκωση της στρατιωτικής-πολιτικής έντασης στα σύνορά μας, φέρει ένα συγκρουσιακό βάρος» είπε ο Pilipson.

Σημειώνεται πως μεταξύ 28ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα η άσκηση Sea Breeze-2021. Σε αυτή έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, δυνάμεις από Ουκρανία, ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Λετονία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV