Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών σχολών όπου ανέφερε ότι νέα μοναδικά οπλικά συστήματα, θα τεθούν σύντομα σε υπηρεσία στη Ρωσία.

Σε συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών σχολών, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε «υπερήφανος» για τα νέα μοναδικά οπλικά συστήματα που ανέπτυξε η ρωσική πολεμική βιομηχανία και τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν σύντομα σε υπηρεσία στη Ρωσία και εξήγγειλε νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι το έτος 2034.

«Υπερηχητικά όπλα, όπως τα συστήματα Avangard και Kinzhal έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία μάχης. Ακολουθούν άλλοι μοναδικοί εξοπλισμοί, που περιλαμβάνουν τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, τον υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon, τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-500 ‘Prometei’ και άλλα» είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Εν τω μεταξύ, ο τελευταίος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Πυραυλικής Τεχνολογίας της Μόσχας, (μέρος της κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos), δοκιμάστηκε σήμερα επιτυχώς από το 1ο Κρατικό Διαστημικό Αεροδρόμιο δοκιμών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,

“Στα μέσα Ιουνίου, ο τελευταίος μοναδικός βαλλιστικός πύραυλος, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Θερμικής Τεχνολογίας της Μόσχας, ξεκίνησε με επιτυχία από το διαστημικό αεροδρόμιο Plesetsk”, ανέφερε η πηγή.

Σήμερα, ο μεγαλύτερος ICBM είναι ο RS-28 Sarman, γνωστός στο NATO ως Satan, o oποίος ζυγίζει γύρω στους 100 τόνους κατά την εκτόξευση και φτάνει σε ταχύτητα τα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης, σε λιγότερο από 30 λεπτά. Όταν εξαντληθούν τα καύσιμα του τελευταίου σταδίου, το φορτίο απελευθερώνεται, ρυθμίζει την πορεία του και αρχίζει την κάθοδο προς τον στόχο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ