«Προβλέψιμα ανακριβής» λέει η Βρετανία για την ανακοίνωση της Ρωσίας για το «θερμό» επεισόδιο

Στο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και του βρετανικού αντιτορπιλικού αναφέρθηκε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σήμερα, λέγοντας πως δεν ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού. 

Όπως είπε ο Ράαμπ η εξήγηση της Ρωσίας για το επεισόδιο είναι «προβλέψιμα ανακριβής», ενώ ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είπε πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να «παρασύρονται», καθώς τέτοια περιστατικά δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα.

 

Η Βρετανία υποβάθμισε το επεισόδιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας και για το οποίο η Ρωσία ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έριξαν προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού.

Ο Ράαμπ, σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη, υποστήριξε πως κατά το επεισόδιο δεν ρίχτηκαν προειδοποιητικά πυρά ούτε βόμβες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιούστις, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει οτιδήποτε σ' αυτό το συγκεκριμένο συμβάν και ο κόσμος δεν πρέπει να παρασύρεται. Δεν πιστεύω ότι υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά, γινόταν μια άσκηση με πυροβόλα και δεν είναι ασυνήθιστο οι Ρώσοι να κάνουν τέτοιες ασκήσεις σ' αυτή την περιοχή. Το επεισόδιο δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο μ' αυτή την έννοια».

Παρόλα αυτά την Βρετανία την διαψεύδουν... τα ίδια τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς επάνω στο αντιτορπιλικό βρισκόταν ο Βρετανός δημοσιογράφος Jonathan Beale, ο οποίος επιβεβαίωσε την ρίψη προειδοποιητικών βολών και επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε εικονικές προσβολές εναντίον του αντιτορπιλικού.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV