Μπάιντεν: Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Κίνα - Είμαστε σε αγώνα κατά των «αυταρχικών» ηγετών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι «δεν επιζητεί τη σύγκρουση» με την Κίνα, στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 που ωστόσο κάλεσε το Πεκίνο να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δικαιότεροι τρόποι να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των χωρών στον κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νιουκουέι (νοτιο-δυτική Αγγλία), σε σχέση με το σχέδιο του "Νέου Δρόμου του Μεταξιού" που υλοποιεί η Κίνα.

Οι δυτικές δημοκρατίες βρίσκονται σε έναν αγώνα απέναντι στις αυταρχικές κυβερνήσεις, δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Είμαστε σε έναν αγώνα, όχι με την Κίνα αυτή καθαυτή ... αλλά με αυταρχικούς ηγέτες, αυταρχικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για το κατά πόσο οι δημοκρατίες μπορούν να αντιπαλέψουν αυτούς σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο 21ο αιώνα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Για την Κίνα συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν δήλωσε:«Νομίζω ότι θα δείτε απλές συναλλαγές με την Κίνα»

«Όπως είπα ο ίδιος στον Σι Τζίνπινγκ, δεν επιζητώ τη σύγκρουση. Εκεί που συνεργαζόμαστε, θα συνεργαστούμε, εκεί που διαφωνούμε θα το δηλώσω με ειλικρίνεια, και θα απαντήσουμε σε ενέργειες που είναι ασύμβατες», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV