Πρέσβης Ρωσίας Νικολάι Ρ. Κουντάσεφ: Τέλη του 2021 η πρώτη παρτίδα των S-400 στην Ινδία

Ο Πρέσβης της Ρωσίας, Νικολάι Ρ. Κουντάσεφ, διαβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη, το πρόγραμμα παράδοσης του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, δεν θα επηρεαστεί από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη παρτίδα θα παραδοθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή στη σύμβαση, και η ηγεσία της Ινδίας επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για αυτές τις συμφωνίες», υπογράμμισε ο Κουντάσεφ.

Τον Απρίλιο, ο Ινδός πρέσβης στη Ρωσία, Μπάλα Βενκετάσε Βάρμα είχε σημειώσει επίσης πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των ρωσικών συστημάτων.

Η Μόσχα και το Νέο Δελχί υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια συνολικά πέντε συστημάτων S-400 το 2018, συνολικού ύψους άνω των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αγορά των S-400 από την Ινδία έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον, με τις αμερικανικές κυβερνήσεις να απειλούν με κυρώσεις.

Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, το Νέο Δελχί παραμένει πιστό στη συμφωνία με τη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV