Σομαλία: Επίθεση τζιχαντιστών εναντίον βάσης του στρατού - Τουλάχιστον 12 νεκροί

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν στρατιωτική βάση στη Σομαλία έγινε στόχος επίθεσης από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ.

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης εφοδιασμένα με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στη βάση, κοντά στην πόλη Μπαϊντόα, χθες Τετάρτη, είπε ο Μαχάντ Αλί, αξιωματικός των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Κάτοικοι στην Μπαϊντόα ανέφεραν πως άκουγαν εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών επί ώρες.

Μονάδα του στρατού της Αιθιοπίας, που συμμετέχει στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, έσπευσε να υποστηρίξει τους σομαλούς στρατιώτες και τελικά η επίθεση των τζιχαντιστών απωθήθηκε, σύμφωνα με τον Μαχάντ Αλί.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ («η νεολαία» στα αραβικά) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Andalus, οργάνου προπαγάνδας της.

Η Σομαλία πλήττεται από βαθιά πολιτική κρίση και έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις εξαιτίας της αναβολής των εκλογών.

Κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ, από 60.000 ως 100.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας Μογκαντίσου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την 25η Απριλίου εξαιτίας της βίας και του κλίματος φόβου.

Η Σεμπάμπ αξιοποιεί την πολιτική κρίση και αποπειράται να αποσπάσει εδαφικά κέρδη κλιμακώνοντας τις επιθέσεις της στη χώρα στο Κέρας της Αφρικής.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV