Ισπανία: Κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή εισόδου νέου κύματος αλλοδαπών

Σε κινητοποίηση των ενόπλων της δυνάμεων προχώρησε η Ισπανία προκειμένου να αποτρέψει τις εισβολές αλλοδαπών στον θύλακα της Θέουτα  που συνορεύει με το Μαρόκο.

Οι στρατιώτες θα περιπολούν στα σύνορα μαζί με την ισπανική αστυνομία. «Αυτό αρχίζει αμέσως», δήλωσε η πηγή χωρίς να διευκρινίσει πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν.

Η Ισπανία έστειλε πίσω στο Μαρόκο 1.500 από τους περίπου 6.000 παράνομους μετανάστες που εισήλθαν χθες, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ σήμερα τουλάχιστον 86 παράνομοι  μετανάστες κατάφεραν να περάσουν τον υψηλό φράκτη που προστατεύει τον άλλο ισπανικό θύλακο, αυτόν της Μελίγια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του θυλάκου.

«Περίπου 6.000 άνθρωποι» εισήλθαν στη Θέουτα και «αυτή τη στιγμή, έχουμε στείλει πίσω 1.500 από τους ανθρώπους αυτούς και συνεχίζουμε αυτές τις επιστροφές», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα μιλώντας στη δημόσια ισπανική τηλεόραση.

Εξάλλου, από τη νομαρχία της Μελίγια ανακοινώθηκε πως συνολικά «περισσότεροι από 300» άνθρωποι προερχόμενοι από «την υποσαχάρεια Αφρική» επιχείρησαν να διασχίσουν το φράκτη σήμερα «γύρω στις 4:45» (05:45 ώρα Ελλάδας). Απ' αυτούς, «85 άνδρες και μία γυναίκα κατάφεραν να εισέλθουν», διευκρίνισε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Θέουτα δήλωσε πως οι στρατιώτες θα συνεργαστούν επίσης με την αστυνομία σε ευαίσθητα σημεία μέσα στο θύλακο για να διατηρήσουν την τάξη στους δρόμους.

Κανείς πάντως, είτε στην Ισπανία είτε εκτός δεν κατηγόρησε τη χώρα για «παράνομες» επαναπροωθήσεις.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV