Γάζα: «Βροχή» ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων - Ενεργοποιήθηκε το Iron Dome

Έκρυθμη η κατάσταση στη Γάζα. Με βροχή ρουκετών κατά πόλεων στο Ισραήλ αντιδρούν οι Παλαιστίνιοι στα σχέδια του Τελ Αβίβ να προχωρήσει σε προγραμματισμένες εκδιώξεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σπίτια τα οποία διεκδικούν Εβραίοι έποικοι.

Εκτός των ρουκετών οι Παλαιστίνιοι αφήνουν και μπαλόνια με κοκτέιλ μολότοφ. Η αεράμυνα του Ισραήλ ενεργοποίησε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις το αντιβαλλιστικό σύστημα Iron Dome προκειμένου να αναχαιτίσει τις ρουκέτες των Παλαιστινίων.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός  Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απέρριψε τις διεθνείς εκκλήσεις για τη μη οικοδόμηση της Ιερουσαλήμ.

Την Παρασκευή η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές  σφαίρες και βομβίδες κρότου κατά νεαρών Παλαιστινίων στο Τέμενος Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ. Τα επεισόδια στο τρίτο ιερότερο σημείο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με συνέπεια τον τραυματισμό 205 Παλαιστινίων και 17 Ισραηλινών αστυνομικών, προκλήθηκαν από τη συσσώρευση θυμού, σχετικά με τις προγραμματισμένες εξώσεις, σε βάρος των Παλαιστινίων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV