ΗΠΑ: «Ας μην κάνουμε την σύγκρουση με την Κίνα αναπόφευκτη - Να αποφύγουμε την άσκοπη κλιμάκωση»

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τη σύγκρουση με την Κίνα αναπόφευκτη, ωστόσο αμφότερες οι χώρες πρέπει να κάνουν τις ενέργειες που τους αναλογούν για την αποφυγή άσκοπης κλιμάκωσης στην μεταξύ τους ένταση, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Καθλίν Χικς.

«ΗΠΑ και Κίνα έχουν κάθε λόγο να επικοινωνούν μεταξύ τους και ο ακραίος ανταγωνισμός δεν συνεπάγεται απαραιτήτως σύγκρουση, την οποία αμφότερες οι χώρες έχουν συμφέρον να αποφύγουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χικς, μιλώντας στο Aspen Institute, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται πως τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ανταγωνισμό με την Κίνα για να «κερδίσουν τον 21ο αιώνα».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε πως ενώ θα υπάρξει ακραίος ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, δεν χρειάζεται να υπάρξει σύγκρουση. Στο πλαίσιο προώθησης των αμερικανικών συμφερόντων, προσδοκούμε πως ο αμερικανικός στρατός θα λειτουργεί ως πρωταγωνιστής στήριξης στα διπλωματικά, οικονομικά και άλλα εργαλεία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Χικς.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV