Ένταση στις σχέσεις Τσεχίας – Ρωσίας - Ανακοινώθηκε η απέλαση 63 Ρώσων διπλωματών

Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κουλγκανέκ αποφάσισε να "ρίξει λάδι στην φωτιά", καθώς ανακοίνωσε την απέλαση 63 Ρώσων διπλωματών μαζί με τις οικογένειές τους.

«Πρόκειται για 63 διπλωμάτες, εργαζόμενοι της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την χώρα με τα μέλη των οικογενειών τους», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Τσεχία είχε απαιτήσει από τη Ρωσία να επιτρέψει να επιστρέψουν 20 εργαζόμενοι στην τσεχική πρεσβεία που έχουν απελαθεί έως την Πέμπτη, ενώ είχε προειδοποιήσει για την επέλαση επιπλέον Ρώσων διπλωματών, προκαλώντας προβλήματα στελέχωσης στις πρεσβείες των χωρών.

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου, όταν η Τσεχία απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες, που είχαν εμπλακεί, στο σαμποτάζ σε αποθήκη πυρομαχικών του τσεχικού στρατού το 2014, σύμφωνα με τις τσεχικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Από την πλευρά της, ως αντίποινα, η Ρωσία κήρυξε personae non gratae 20 διπλωμάτες της τσεχικής πρεσβείας στην Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV