Ο Λίβυος πρωθυπουργός μεταβαίνει στην... Άγκυρα με 14 υπουργούς

Με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση μίλησε για νέα δεδομένα στις ελληνο-λιβυκές σχέσεις και ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε και ξανα-έλεγε στον Λίβυο ομολόγο του πόσο θα τον βοηθήσει με την ΕΕ αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Έτσι ο αρχηγός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουλαχαμίντ αλ-Νταμπάιμπα μάλλον θα "ευχαριστήσει" τον Κ.Μητσοτάκη με επίσκεψη που ξεκινά στην Τουρκία, τη Δευτέρα, με επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει 14 υπουργούς.

«Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 14 υπουργούς και ορισμένους άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με επικεφαλής τον Νταμπάιμπα, θα επισκεφθεί τη Τουρκία τη Δευτέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Χαμούντα, χωρίς να αναφέρει τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Χαμούντα διευκρίνισε ότι ένα από τα πιο εξέχοντα θέματα που θα συζητηθούν με την Τουρκία είναι «ένα σύνολο κοινών θεμάτων στον τομέα των υπηρεσιών (ενέργεια και υγεία) και η επιστροφή των τουρκικών εταιρειών στη Λιβύη και η ολοκλήρωση των καθυστερημένων έργων».

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνει ο Νταμπάιμπα στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 16 Μαρτίου, για να οδηγήσει τη Λιβύη στις γενικές εκλογές στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Την ίδια στιγμή η αποστολή νέων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας έχει ξαναρχίσει.

Έτσι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Al Arabiya", η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παραμείνει ο στρατός της στη Λιβύη για την υπεράσπιση των βάσεων της.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, αποφάσισε να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV