Νοσοκομεία εκστρατείας με μονάδες ΡΒΧ πολέμου από τον ρωσικό Στρατό κοντά στην Ουκρανία

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία. Όπως αναφέρεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε δώσει εντολή από το Δεκέμβριο του 2020 την ανάπτυξη νοσοκομείων εκστρατείας στα οποία θα υπήρχαν ειδικές μονάδες ΡΒΧ, δηλαδή ραδιοβιολογικού  και χημικού πολέμου.

Την απόφαση αυτή την είχε λάβει ο Ρώσος πρόεδρος κατόπιν σύσκεψης η οποία είχε κρατήσει πολλές ώρες με τον Ρώσο υπουρτγό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.  

Η ύπαρξη των ειδικών αυτών μονάδων για περίθαλψη θυμάτων από πυρηνική επίθεση, έρχεται σε μια περίοδο όπου όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Ρωσία έχει αναπτύξει βλήματα Iskander τα οποία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς και πυρηνικών κεφαλών.

Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε και διαψεύσει την ανάπτυξη νοσοκομείων εκστρατείας λίγο έξω από το Βορονέζ τα οποία διαθέτουν και μονάδες ΡΒΧ πολέμου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV