Το Sputnik κλείνει τα γραφεία του στη Βρετανία: Πολύ εχθρικό το περιβάλλον στο Λονδίνο

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik» θα μετεγκαταστήσει τα γραφεία του στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο εκτός της Βρετανίας, επικαλούμενο ένα όλο και πιο εχθρικό πολιτικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ουκρανική Ευρωπαϊκή Αλήθεια , αυτό αναφέρθηκε από την βρετανική The Times, επικαλούμενη δηλώσεις  Ρώσων αξιωματούχων.

Το πρακτορείο Sputnik αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητές του στην αγγλική γλώσσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα για να «αναδιανείμει τους παγκόσμιους πόρους του με πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Αυτό μπορεί να σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας για περίπου 20 άτομα, ενώ τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει τοποθετήσει διαφημίσεις για πρόσληψη νέων υπαλλήλων.

Tην περασμένη εβδομάδα οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι το «μητρικό» πρακτορείο ειδήσεων “Rossiya Segodnya”/ “Russia Today” δεν ανανέωσε τη σύμβαση για τα βρετανικά γραφεία. Αυτή η συμφωνία ήταν ο κύριος μηχανισμός χρηματοδότησης και έληξε στις 31 Μαρτίου. 

Η Rossiya Segodnya δήλωσε ότι η κίνηση ήταν μέρος ενός σχεδίου για την αναδιοργάνωση της διεθνούς παρουσίας της με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Το πρακτορείο Σπούτνικ άρχισε να εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014, πρώτα στο Λονδίνο και μετά δύο χρόνια στο Εδιμβούργο. Το συντακτικό γραφείο βρίσκεται απέναντι από το ρωσικό προξενείο.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Στιούαρτ ΜακΝτόναλντ, χαρακτήρισε θετική την αποχώρηση του Σπούτνικ από τη Βρετανία.

«Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και όλοι όσοι προωθούν ή ωφελούνται από τις δραστηριότητές τους έχουν αμαυρώσει τη φήμη της Σκωτίας για την ποιότητα των ειδήσεων», είπε.

Το 2020, η Βρετανική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας κατηγόρησε το Σπούτνικ και τη RT (Russia Today) ότι παραμόρφωσε τις πληροφορίες και προσπάθησε να επηρεάσει τη δημοκρατική διαδικασία της χώρας, μεταξύ αυτών και του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας  καθώς και το Brexit.

Το Sputnik ιδρύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya /Russia Today, με έδρα στη Μόσχα.

Πηγή

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV