Έρχεται στην ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο: Στόχος του η ISIS σε Ιράκ και Συρία

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Η υπουργός Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας του κοινοβουλίου, είπε ότι η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων που μάχονται την ISIS.

«Αυτή η δέσμευσή μας καταδεικνύει τη βούλησή μας να αγωνιστούμε εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή του Σαρλ ντε Γκολ μετά από εκείνη που έγινε στις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος ασθένησαν από την Covid-19.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ περίπου 900 Γάλλοι στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι το Daesh είναι πάντα παρόν. Μπορούμε μάλιστα να μιλήσουμε για ένα είδος επανεμφάνισής του στη Συρία και το Ιράκ», είχε δηλώσει η Παρλί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Questions politiques των France Inter και FranceInfoTV, την περασμένη Κυριακή.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV