Ρωσία για το αμερικανικό αντιτορπιλικό: «Διατηρούμε το δικαίωμα να ανταποδώσουμε»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μετά την επίσημη διαμαρτυρία του για το περιστατικό με το αμερικανικό αντιτορπιλικό, τονίζει πως διατηρεί το δικαίωμα να ανταποδώσει. 

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε κάνει γνωστό ότι αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού είχε εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα 2 χιλιόμετρα (1,08 ναυτικά μίλια) στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Μετά από προειδοποίησε που έλαβε από το πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού «Ναύαρχος Βινογκράντοφ» (Admiral Vinogradov), το αμερικανικό πλοίο επέστρεψε αμέσως στα διεθνή ύδατα.

«Είναι εμφανές ότι αυτού του είδους οι ενέργειες, στις οποίες οι ΗΠΑ εσκεμμένα προχωρά, επαναβεβαιώνουν ότι κατά την παρούσα ιστορική περίοδο, δυναμικές μέθοδοι προστασίας των θέσεων της δικής τους εξωτερικής πολιτικής είναι αυτές που προτιμώνται» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να απέχουν στο μέλλον από τέτοιες ριψοκίνδυνες ενέργειες. Διαφορετικά, η ευθύνη για πιθανές επιπτώσεις θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την αμερικανική πλευρά. Διατηρούμε το δικαίωμα να ανταποδώσουμε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV