Στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ τα αιγυπτιακά πολεμικά για τις κοινές ασκήσεις με την Ρωσία

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις  Αιγύπτου – Ρωσία  με την ονομασία «Γέφυρα Φιλίας 2020» άρχισαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα και όπως αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας, θα κρατήσουν αρκετές ημέρες καθώς ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 24.

Οι εκπαιδευτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου κατάρτισης για τις ένοπλες δυνάμεις των δύο φιλικών χωρών για την ενίσχυση των προοπτικών στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις έφθασαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ της Ρωσίας για να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές ασκήσεις. Πριν από την έναρξη των ασκήσεων  πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής σε θερμό κλίμα από τη ρωσική πλευρά.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες ξεκίνησαν με τη διοργάνωση συνεδρίων συντονισμού για την τυποποίηση και οργάνωση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στοιχείων, καθώς και την οργάνωση δράσεων διοίκησης και ελέγχου κατά την υλοποίηση δραστηριοτήτων κατάρτισης στη θάλασσα.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV