Ισραήλ: «Δεν έχουμε πρόβλημα στην πώληση του F-35 στα ΗΑΕ - “Όχι” για Κατάρ»

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, το Ισραήλ δεν έχει αντίρρηση στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στα ΗΑΕ και αυτά από δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς.

Να σημειωθεί πάντως ότι τον περασμένο Αύγουστο το Ισραήλ δήλωνε αντίθετο στην πώληση των αεροσκαφών στα ΗΑΕ, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα του Κόλπου και άλλο τα F-35.

«Το Ισραήλ δεν έχει αμβλύνει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πώληση εξελιγμένων όπλων από τις ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η οποία θα μπορούσε να μειώσει τη στρατιωτική ανωτερότητά του, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ», είχε ανακοινώσει στις 18 Αυγούστου το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εκεί όμως που το Ισραήλ, εμφανίζεται κάθετα αντίθετο στην προμήθεια F-35 είναι για το σύμμαχο της Τουρκίας το Κατάρ. Στις 11 Οκτωβρίου ο υπουργός Πληροφοριών Ελί Κοέν δήλωνε ότι η χώρα του είναι «αποφασισμένη να διατηρήσει την στρατιωτική της υπεροχή στην περιοχή και θα εναντιωθεί στην πώληση μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στο Κατάρ» σχολιάζοντας είδηση του Reuters ότι η Ντόχα έχει ήδη υποβάλλει σχετικό επίσημο αίτημα στην Ουάσιγκτον.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV