Ο Αμερικανικός Στρατός θα μείνει για αρκετά χρόνια στο Ιράκ;

Ο  Αμερικανός Στρατηγός Frank McKenzie, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ενώ είπε αρχικά ότι οι ΗΠΑ θέλουν να γίνουν «μικρότεροι» στο Ιράκ, εννοώντας ότι θα παραμείνουν αριθμητικά σε αυτό λίγες Αμερικανικές Δυνάμεις, στη συνέχεια ανέφερε ότι  αυτό δεν θα συμβεί σύντομα και προέβλεψε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα  εξακολουθήσουν να παραμένουν για τα επόμενα χρόνια στην εν λόγω χώρα, για την καταπολέμηση του ISIS.

Στη συνέχεια κατηγόρησε το Ιράν ότι παρεμποδίζει τον αγώνα ενάντια στον ISIS. Τα παραπάνω αποτελούν μια καλή δικαιολογία, προκειμένου οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να παραμείνουν στο Ιράκ, αφού ο ISIS έχει αποδυναμωθεί πλήρως. 

Επί της ουσίας οι ΗΠΑ θέλουν την παραμονή τους στο Ιράκ, προκειμένου να δύναται να ελέγχουν, αλλά και να παρέμβουν στη Συρία και στο Ιράν μεταγενέστερα,εάν απαιτηθεί.

Ο έλεγχος συνίσταται στο να εμποδίσουν οι ΗΠΑ την προώθηση δυνάμεων του Ιρανικού Στρατού των IRGC, μέσω του νοτίου Ιράκ προς τη Συρία, κάτι το οποίο επιχειρήθηκε στο παρελθόν και επιχειρείται ακόμη και σήμερα από το Ιράν.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV