Αλλαγή «σκυτάλης» στην MI6: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής

Ο Άλεξ Γιάνγκερ αποχωρεί το φθινόπωρο από την MI6 και νέος επικεφαλής αναλαμβάνει ο Βρετανός διπλωμάτης, Ρίτσαρντ Μουρ.

Στη μυστική υπηρεσία πληροφοριών, της βρετανικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας, ο 57χρονος εντάχθηκε το 1987 κι έχει κατά καιρούς υπηρετήσει σε διάφορες διπλωματικές θέσεις, προτού επιλεγεί από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για το κορυφαίο αξίωμα. 

«Επιστρέφει στην SIS έχοντας αποκτήσει τρομερή εμπειρία και θα επιβλέπει το έργο μιας ομάδας ανδρών και γυναικών, οι ακάματες προσπάθειες των οποίων σπανίως δημοσιοποιούνται, όμως είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια και την ευημερία της Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Ρίτσαρντ Μουρ γεννήθηκε στη Λιβύη, σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ήταν υπότροφος στο Χάρβαρντ. Ήταν πρεσβευτής της Βρετανίας στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, πριν αναλάβει γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων στο Φόρεϊν Όφις.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV