Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την επιτυχή δοκιμαστική πτήση του τουρκικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντενιζλί, τόνισε πως «το KAAN είναι το επιτυχημένο αποτέλεσμα 5 ετών μόχθου. Ξεπέρασε το κρίσιμο όριο με μια σημαντική δοκιμή. Σχεδιάζουμε να ενταχθεί στο στόλο της αεροπορίας μας το 2028. Όπως και να το ονομάσετε, τα καταφέραμε, το ανεβάσαμε στον ουρανό».

Παράλληλα, ανέφερε πως «στόχος της αμυντικής βιομηχανίας είναι η Σούπερ Λιγκ», και πρόσθεσε:

«Ενας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του οράματός μας για τον αιώνα της Τουρκίας είναι να ανέβει η χώρα μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας. Παρά τα πολλά εμπόδια και τα μυστικά και φανερά εμπάργκο που αντιμετωπίζουμε, βελτιώνουμε συνεχώς τον εαυτό μας σε αυτόν τον τομέα.

Μόλις τον τελευταίο χρόνο, έχουμε θέσει επίσημα σε λειτουργία δεκάδες έργα σε εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, αυξήσαμε το μερίδιο της εγχώριας (σ.σ. αμυντικής) παραγωγής, που ήταν περίπου 20%, στο 80%.

Βάζουμε τέλος στην εικόνα της χώρας που προμηθεύεται τα περισσότερα από τα όπλα που χρησιμοποιεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από το εξωτερικό. Τώρα όλα είναι δικά μας, τα παράγουμε μόνοι μας».

«Τσακώνονται σαν τους κόκορες στην αντιπολίτευση»

Από την άλλη πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε την κατάσταση της αντιπολίτευσης «κωμικοτραγική» και ότι «τσακώνονται σαν τους κόκορες».

«Βλέπετε τη θλιβερή κατάσταση της αντιπολίτευσης. Τσακώνονται χειρότερα κι από τους κόκορες στις κοκορομαχίες. Ακόμα και η κοκορομαχία έχει τρόπους, αλλά στην αντιπολίτευση δεν μπορείς να δεις ούτε αυτό στους καβγάδες τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «υποτίθεται ότι θα κυβερνούσαν μαζί τη χώρα πριν από 9 μήνες, σήμερα σκάβουν ο ένας το λάκκο του άλλου και παρεμβαίνουν ο ένας στις υποθέσεις του άλλου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ