Τουρκία: Θα ναυπηγήσει ταυτόχρονα τρεις φρεγάτες κλάσης İstif! – Ήδη ναυπηγείται η πρώτη

Τα πλοία θα παραδοθούν σε τρία χρόνια

Τρεις φρεγάτες κλάσης MİLGEM İstif (İ) ταυτόχρονα θα ναυπηγήσει η Τουρκία, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή η φρεγάτα TCG Istanbul του έργου MİLGEM İstif (İ) που αποτελεί τη δεύτερη φάση συνέχειας των κορβετών κλάσης MİLGEM Ada.

Αυτό σημαίνει ότι ξεκινά η ναυπήγηση για τα 2ο, το 30 και το πλοίο ταυτόχρονα.

Ο πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, μιλώντας για το πρόγραμμα MİLGEM και τη ναυπήγηση των φρεγατών İ-class.

Ο Ντεμίρ δήλωσε ότι καθένα από τα ναυπηγεία Anadolu, Sedef και Sefine, που περιλαμβάνονται σε αυτήν την επιχειρηματική συνεργασία στο πλαίσιο του έργου, σχεδιάζονται να κατασκευαστούν ταυτόχρονα από μια φρεγάτα I-class.

Ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον σχεδιασμό και την κατασκευή πολεμικών πλοίων.

Όπως είπε αυτές οι επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει τις χρηματοοικονομικές τους δομές μαζί με τη διαχείριση έργων και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό τους και ότι έχουν αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία για την επιτυχή εκτέλεση έργων και διαχείρισης κινδύνου για πολεμικά ναυπηγικά έργα.

Τα πλοία θα παραδοθούν σε τρία χρόνια

«Θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει η κατασκευή πλοίων με μοντέλο στο οποίο συμμετέχουν ιδιωτικά ναυπηγεία ως κατασκευαστές προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιώσιμη στρατιωτική ναυπηγική βιομηχανία.

Επιπλέον, με αυτό το μοντέλο, θα παρέχεται πλεονέκτημα στον χρόνο παράδοσης για τρία πλοία, η γνώση και η εμπειρία θα διατηρηθούν και θα ενοποιηθούν σε ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα στη στρατιωτική ναυπηγική. Θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη και βιωσιμότητα του κλάδου με βάση τα ταλέντα. θα εισαχθεί εξειδικευμένο προϊόν με υψηλές εξαγωγικές δυνατότητες και θα παρασχεθεί συμβολή στην οικονομία.

Τα τρία πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε 36 μήνες. Η TCG Istanbul, η πρώτη από τις φρεγάτες της κατηγορίας I, έχει τοπικό ποσοστό 75 τοις εκατό.

Ωστόσο, στο έργο συμμετέχουν περίπου 80 τοπικοί υπεργολάβοι. Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που εργάζονται στο έργο είναι περίπου 200», είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Τα εξαρτήματα από εγχώριες παραγωγές

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ τόνισε ότι ενώ τα περισσότερα όπλα και αισθητήρες στα προηγουμένως σχεδιασμένα και κατασκευασμένα πλοία προμηθεύονταν από το εξωτερικό, τώρα σχεδόν όλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σε εθνικό επίπεδο για τη φρεγάτα İstanbul.

Όπως είπε, έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία το σύστημα κλειστής αεράμυνας Gökdeniz, το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης Cenk, το ραντάρ ελέγχου πυρός Scorpion, το ραντάρ φωτισμού, ο σωλήνας τορπιλών, το Εθνικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης MIDLAS, Hisar-D.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV