Τουρκικά ΜΜΕ: «Χρειάζομαστε επειγόντως μαχητικά αεροσκάφη - Η Ελλάδα μας "βγάζει γλώσσα"»

Εκτός από την προμήθεια Eurofighter, η Τουρκία συζητάει με το Ηνωμένο Βασίλειο για φρεγάτες, αλλά και C-130

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει υπεροχή στον αέρα, την ώρα που η Τουρκία συζητάει, μεταξύ άλλων, για προμήθεια έως και 48 Eurofighter από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος του TGRΤ που σχολίασε την είδηση της φερόμενης συμφωνίας Άγκυρας – Λονδίνου για τα εξοπλιστικά, υποστήριξε πως η χώρα μας «βγάζει γλώσσα» απέναντι στην Τουρκία, επειδή έχει αναβαθμίσει αισθητά την αεροπορία της.

«Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως μαχητικά αεροσκάφη, χρειάζεται επειγόντως μαχητικά αεροσκάφη. Διότι η Ελλάδα από τη σκοπιά της ανανέωσης, αλλά και του αριθμού, μας έχει ξεπεράσει και γι’ αυτόν τον λόγο βγάζουν γλώσσα και έχουν αυτές τις προκλητικές προσεγγίσεις απέναντι σε μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τους λόγους προσφυγής στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αγορά νέων αεροσκαφών, μετά τις δυσκολίες που εμφανίζονται για προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ.

«Και εμείς στην αμυντική βιομηχανία καλά πηγαίνουμε Αλλά για το διάστημα των 5-10 ετών που χρειάζεται η Τουρκία για να ενταχθούν αυτά τα ελικόπτερα και αεροπλάνα που κατασκευάζει η Τουρκία, υπάρχουν αεροσκάφη και άρματα μάχης τα οποία πρέπει επειγόντως να αγοράσει και να εκσυγχρονίσει. Και για αυτό το λόγο συζητάμε με την Αγγλία», τόνισε ο δημοσιογράφος του TGRΤ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, εκτός από την προμήθεια Eurofighter, η Τουρκία συζητάει με το Ηνωμένο Βασίλειο για φρεγάτες, αλλά και C-130.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV